Veelgestelde vragen

Vragen? Opmerkingen?

Voor alles is een antwoord

fotoshoot fotograaf Weert Limburg Roermond Eindhoven Nederweert studio studiofotograaf studioshoot lifestyleshoot lifestyle newbornshoot locatie kinderfotograaf kinderfotografie fotografie familieshoot loveshoot bruiloftsfotografie trouwfotograaf huwelijksfotograaf bedrijfsreportage shoot bruidsfotograaf bedrijfsshoot bedrijfsreportage zwangerschapsfotograaf babyfotografie portret

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog een hele hoop vragen hebt over fotoshoots. Hieronder vind je wellicht al een aantal antwoorden. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier of ons emailadres.

Algemeen

Hoe worden de foto’s geleverd?

Na de shoot ontvang je de mooiste foto’s digitaal. (in hoge resolutie, zonder logo). Jullie kunnen zelf uitkiezen welke foto’s jullie bewerkt willen hebben.

Het klinkt raar, maar er zijn tegenwoordig nog genoeg fotografen die niet digitaal werken. MOODZ fotografie wel. Na de shoot ontvang je de bewerkte foto’s digitaal in hoge resolutie. De foto’s worden aangeleverd als jpeg. Er worden geen raw files aangeleverd. 

Kun je ook foto’s laten afdrukken?

Na de shoot is het mogelijk om via ons foto’s af te laten drukken. De afdrukken worden thuis bezorgd. We werken samen met een betrouwbare partner en leveren professionele afdrukken met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Het is ook mogelijk om via ons foto’s op canvas, hout, plexiglas, forex of houten fotoblokken te bestellen. Heb je hier interesse in dan kun je dat na de shoot laten weten en sturen wij je de prijslijst door.

Met hoeveel personen kun je in de studio terecht?

Het is mogelijk om met maximaal 10 personen in de studio gefotografeerd te worden. Voor grotere groepen is het beter om op een leuke locatie te fotograferen.

De studio bevindt zich op de tweede etage waarbij gebruik wordt gemaakt van een trap. Er is ook een lift aanwezig voor minder validen.

 

Slechte weersomstandigheden, wat nu?

Mocht er slecht weer voorspeld zijn voor een fotoshoot in de buitenlucht, dan hebben we vooraf even contact en overleggen we of de shoot verzet wordt of dat we de shoot verplaatsen naar de studio. Deze keuze is dan aan jullie.

Mochten de weersvoorspellingen erg slecht zijn en jullie kiezen ervoor om de fotoshoot toch buiten door te laten gaan dan kan dat natuurlijk ook. Mocht de shoot alsnog in het water vallen door regen of ander slecht weer, dan is MOODZ fotografie helaas genoodzaakt om de kosten door te rekenen.

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een fotoshoot?

Als je alleen een fotoshoot hebt, maakt het in principe niet uit. Draag kleding waar je jezelf prettig in voelt. Neem ook vooral meerdere setjes kleding mee, zodat we tijdens de shoot kunnen wisselen. Wij raden je wel af om kleding met hele drukke prints of grote logo’s te dragen.

Wanneer jullie met meerdere personen zijn, is het leuk om de kleding onderling op elkaar af te stemmen. Het mooiste is om de tinten op elkaar af te stemmen. Een kleur kan terug komen in kleding en accessoires. De setjes hoeven niet te precies te matchen, want dit kan ook een beetje saai zijn. We raden jullie aan om op te letten met drukke prints of verschillende kleuren kleding. Tijdens de fotoshoot kun je ook wisselen van kleding dus neem vooral nog 1 of 2 andere setjes mee.

Heb je graag nog wat meer tips? We hebben een leuke blog geschreven over kledingtips, bekijk deze op onze blogpagina.

Welke locaties zijn het meest geschikt voor een fotoshoot?

MOODZ fotografie fotografeert graag op een leuke locatie. Voordeel van fotograferen op locatie is dat we de ruimte hebben en dat je dan minder het gevoel hebt dat je aan het poseren bent tijdens de fotoshoot, waardoor de shoot wat spontaner is. Ook kinderen worden dan beter spelenderwijs vast gelegd.

Wij weten zelf veel leuke plekken om te fotograferen. Je mag zelf ook een leuke (buiten)locatie aandragen. Met het uitzoeken van de locatie wordt rekening gehouden met het jaargetijde. Sommige locaties zijn bijvoorbeeld in het voorjaar ontzettend mooi, andere juist tijdens de herfst of de winter. De locatie kunnen we vooraf overleggen.

Zijn er reiskosten aan een shoot op locatie verbonden?

Buiten regio Weert worden er reiskosten gerekend, daarbinnen niet.

Bruiloft fotografie

Wat voor soort foto’s kunnen we van de bruiloft verwachten?

MOODZ fotografie vind het belangrijk om in de foto’s het moment te pakken. Die mooie momenten waar je later nog zo lang van kunt genieten en blij bent dat deze zijn vastgelegd. Wij houden van spontane en eerlijke foto’s en foto’s die niet te veel geposeerd zijn. Foto’s waarop emoties en reacties zijn vastgelegd.

Veel stellen kiezen er ook voor om geposeerde foto’s op de locatie te maken. Dit is uiteraard geen probleem en deze zitten gewoon bij het pakket inbegrepen. Hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Is de fotograaf heel erg aanwezig?

Tijdens jullie bruiloft zal de fotograaf zo veel mogelijk op de achtergrond blijven, maar wel alle mooie momenten fotograferen. MOODZ fotografie vind het belangrijk om de sfeer van de dag goed vast te leggen, de gasten, de decoratie, aankleding, het plezier en het genieten van jullie samen met jullie gasten.

Hoe verloopt de voorbereiding?

Jullie kunnen van te voren langs komen in de studio in Weert voor een kennismakingsgesprek. Hierin kunnen we elkaar wat beter leren kennen en kunnen jullie aangeven wat jullie wensen zijn. We bespreken dan wat jullie vast willen laten leggen tijdens jullie bijzondere dag. Later kunnen we het draaiboek van jullie trouwdag nog tot in detail doornemen.

Wanneer kunnen we de foto’s verwachten?

Na jullie trouwdag zullen we zo snel mogelijk een paar foto’s bewerken, zodat jullie deze alvast kunnen bekijken en kunnen nagenieten van jullie mooie dag. Zodra we alle foto’s hebben bewerkt (maximaal 6 weken na jullie trouwdatum) krijgen jullie deze op een usb-stick in hoge resolutie zonder logo. 

Krijg je een fotoalbum van je bruiloft?

MOODZ fotografie werkt met verschillende bruiloftsfotografie pakketten. Bij ieder pakket zit een trouwalbum. De grootte van het album verschilt per pakket. MOODZ fotografie heeft verschillende hard-cover kaften waar je uit kunt kiezen. Als pasgetrouwd stel mogen jullie zelf aangeven welke foto’s jullie het mooiste en belangrijkste vinden. De rest van de vormgeving verzorgt MOODZ fotografie volledig.

Wil je weten hoe de trouwalbums er uit zien? We hebben een blog geschreven over de mogelijkheden, neem eens een kijkje via de blogpagina.

Hoe zien de trouwalbums eruit?

Er is keuze uit verschillende trouwalbums. De trouwalbums zijn luxe albums van hoge kwaliteit. Jullie kunnen zelf de foto’s uitzoeken die jullie in het album willen hebben. Zo bepalen jullie zelf welke foto’s voor jullie belangrijk zijn. Nadat jullie de selectie hebben aangeleverd gaan wij met de opmaak van het album aan de slag.

De albums worden afgedrukt op echt fotopapier met een lay-flat verbinding. Een verbinding waardoor de normale bolling van pagina’s aan de binnenkant helemaal verdwijnt. De pagina’s zijn mooi dik en stevig waardoor het een luxe uitstraling heeft.

Er zijn verschillende cover mogelijkheden. Je kunt kiezen uit linnen, eco leder en exclusief leer. In de studio zijn voorbeelden van covers aanwezig, zodat je deze op je gemakt kunt bekijken voordat je een keuze maakt.

Wil je weten hoe de trouwalbums er uit zien? Neem eens een kijkje op onze blogpagina, we hebben er een artikel over geschreven.

Zwangerschapsfotografie

Wat is de beste timing voor een fotoshoot tijdens mijn zwangerschap?

Je kunt een zwangerschapsshoot het beste inplannen als je tussen de 32-36 weken zwanger bent.

Wat zijn de voordelen van een fotoshoot in de studio?

Voor een zwangerschapsshoot kun je je laten fotograferen in de studio. In de studio kun je kiezen uit verschillende achtergronden en maken we gebruik van verschillende soorten licht. Voordeel is dat je niet afhankelijk bent van het weer en je diverse stijlen kunt fotograferen door middel van diverse lichtopstellingen.

Wat zijn de voordelen van een shoot op locatie?

Het voordeel van een shoot op locatie is dat we de ruimte hebben en dat je minder het gevoel hebt dat je aan het poseren bent, waardoor de shoot vaak wat spontaner is. MOODZ fotografie weet veel leuke plekjes om foto’s te maken maar je mag ook zelf een mooie locatie aandragen.

Welke kleding moet ik dragen?

Voor een zwangerschapsshoot in de studio zou je een donkere broek en basic hemdje mee kunnen nemen als je graag donkere foto’s wilt maken met een klein licht randje langs de buik.

Bij een shoot op locatie gaat het er vooral om dat je kleding draagt waarin jij jezelf helemaal happy voelt en waar je met trots je buik in kunt showen.

Verder is het leuk om wat andere setjes mee te nemen zodat we een keer kunnen wisselen tijdens de shoot.

Newborn fotografie

Wanneer kun je een newborn fotoshoot inplannen?

De newborn foto’s dienen gemaakt te worden in de eerste 2 weken na de geboorte omdat de newborns dan nog veel slapen. Zo kunnen we ze goed in verschillende houdingen op de foto krijgen.

Op welk tijdstip vindt een newbornshoot plaats?

De fotoshoot vindt altijd overdag plaats. Dit omdat we uit ervaring hebben gemerkt dat veel kindjes ’s avonds hun onrustige momentjes hebben.

Dien je zelf spullen voor de fotoshoot mee te nemen?

Voor een newborn shoot kun je naar onze studio in Weert komen. Hier kan er gekozen worden uit verschillende achtergronden, mutsjes, kleden, mandjes, kistjes en andere leuke props. In de studio staan 2 heaters aan zodat je kleine spruit het niet koud kan krijgen. 

Wat je mee mag nemen voor je baby:
– een omslagdoek
– genoeg voeding
– luierdoekjes
– luiers
– eventueel een speentje 

Als je zelf nog op de foto wilt met je newborn dan mag je een extra kledingset voor jezelf meenemen voor het geval je kleding vies wordt. 

Op welke dagen worden newbornshoots ingepland?

In principe worden alle newborn fotoshoots op doordeweekse dagen (maandag t/m vrijdag) ingepland. Laat tijdig tijdens je zwangerschap weten wanneer je uitgerekend bent. MOODZ fotografie zorgt er dan voor dat de shoot binnen 14 dagen na de geboorte kan plaatsvinden.