Een gezellige fotoshoot in Antwerpen

Al een aantal keren hebben Karlijn en ik afgelopen maanden een datum geprikt om samen foto’s mét en ván elkaar te maken (en dit uiteraard te combineren met een gezellige lunch, we moeten natuurlijk altijd het nuttige met het aangename verenigen). Wij vinden dat wij als fotografen ook geregeld zelf onze foto’s moeten vernieuwen en inspiratie moeten opdoen om ons te blijven verbeteren. Daarnaast is het gewoon super gezellig om er samen op uit te trekken met onze camera’s. Door eerdere slechte weersvoorspellingen, afspraken en shoots van klanten die we voorrang gaven, hebben we ons eigen project telkens vooruitgeschoven.

Totdat Karlijn resoluut zei ‘San, NU gaan we toch echt een datum prikken om een dagje weg te gaan en foto’s te maken’. En zo begon onze brainstorm. Als we eenmaal ergens mee beginnen, verliezen wij onszelf in ons enthousiasme en onze wilde ideeën. Waar gaan we heen? Wat doen we aan? Wat voor foto’s willen we eigenlijk maken? Meteen laten we al ons werk vallen, struinen we Google af op zoek naar toffe locaties en Pinnen wij er flink op los. De muziek in onze studio wordt harder gezet, onze stemmetjes gaan een paar octaven hoger en er wordt vrolijk in onze handen geklapt als we iets leuks bedenken (we know, too nerdy).

Zo werd de knoop doorgehakt: Hallo Antwerpen, here we come! Een hippe stad waar volop mooie inspiratievolle plekjes zijn om foto’s te maken. Statief mee (want ja, we willen er ook samen op), camera’s in de rugzakjes en off we go! (dit klinkt allemaal heel easy going, maar in werkelijkheid duurde het wel even voordat we onze outfitjes en haren fototshoot-okay vonden).

Ook wij vinden het soms spannend om zélf op de foto gaan, so we know how YOU feel. Hoe zorg je dat je er het meest flatteus op staat, hoe staan we er spontaan op en niet te geposeerd? Karlijn is lang, ik ben klein, dus er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over de kleding en schoeisel (No high heels voor Karlijn!) Echt, geloof ons, wij zetten liever anderen op de foto, dan dat we er zelf op moeten. Maar met een dosis meligheid gingen we los in de straatjes van Antwerpen. Onder nieuwsgierig toeziend oog van meerdere voorbijgangers installeerden wij ons statief in het midden van de straat en klikten we er vrolijk op los.                                                                                                                                          

Zittend op het terras werden de eerste foto’s gekeurd (en vooral afgekeurd). Uiteindelijk zijn de foto’s waar we in een melige lachbui eindigden het leukste geworden, maar helemaal tevreden waren we nog niet. Voordat we verder zouden gaan fotograferen was het tijd voor een heerlijke lunch en een ontspannend wijntje. Dat is iets dat we om de zoveel tijd ook graag inplannen, lekker eten en wijntjes drinken onder het mom van ‘werkoverleg’. Zo ontstaan de leukste ideeën!

Als laatste plek om te fotograferen kwamen we uit bij deze mooie binnentuin. Hier werden we meteen helemaal enthousiast, wat een mooie plek, verstopt midden in het centrum van Antwerpen! Tussen de toeristen door gingen we met een stalen gezicht samen op de foto, gewoon net doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Strike a pose!

Zie hierboven het resultaat van een hele gezellige dag. Zo blijkt maar weer dat gewoon heel veel lol hebben, af en toe onverwacht kietelen, een oude opa die komt vragen wat we in godsnaam mooi vinden aan een oude deur en een wijntje hier en daar de leukste foto’s opleveren. Achteraf gezien hebben we het super leuk gevonden om op de foto te gaan.

Zo leuk dat we nu weer bezig zijn met het plannen van een nieuw fototripje en uiteraard zullen we ook daarvan de resultaten met jullie delen 😉

Liefs Karlijn en Sanne