Mijn terugblik op 2018…

 

Wow wat gaat een jaar toch snel voorbij!! Het is alweer bijna Kerst, dus tijd om terug te blikken naar de afgelopen 12 maanden. Wat hebben we weer veel mooie momenten gefotografeerd, families blij gemaakt en de mooiste dag van veel verliefde koppels mogen vastleggen.

2017 was een druk jaar met een nieuwe website, een nieuwe fotostudio en Sanne die in dienst kwam. Dit jaar stond Sanne in het middelpunt. Ze heeft het eerste jaar van de fotografie opleiding succesvol afgerond en ze zit nu in haar 2e jaar. En wat heeft ze ontzettend veel geleerd! Naast de opleiding geef ik regelmatig training om haar extra snel klaar te stomen. Alle technische aspecten die komen kijken bij het maken van een goede foto maar ook dingen als hoe ze een newborn mooi kan laten poseren. Gebruik maken van lichtinval op de foto, letten op de perfecte compositie en nog tal van onderwerpen. Ik vind het erg leuk om Sanne steeds meer te leren en te zien hoe ze vooruit gaat. Sanne vind fotografie ook superleuk en ze doet het goed 🙂 Op dit moment fotografeert Sanne al newbornshoots voor MOODZ fotografie en ze zal in de toekomst steeds meer verschillende shoots gaan fotograferen. Zo zijn we nog flexibeler met het inplannen van fotoshoots.

Achter de schermen zijn we met vriendlief nog druk bezig geweest met ons eerste MOODZ magazine. Als bruidsparen op zoek zijn naar een bruidsfotograaf en informatie opvragen krijgen ze een leuk magazine opgestuurd met daarin alle informatie en prijzen. Dat geeft toch net wat meer inspiratie en een indruk van hoe jouw bruiloft vastgelegd wordt. Na de vele positieve reacties over dit magazine willen we dit in 2019 doortrekken door meer magazines te maken met daarin naast de foto’s ook veel informatie en tips.

Naast het magazine hebben we een mooie flyer ontworpen voor newbornshoots. We zijn we stiekem wel een beetje trots op. De flyers zijn te vinden bij verschillende verloskundige praktijken rondom regio Weert. 

 

Vorig jaar zijn wij begonnen met het introduceren van de mini-shoots. Door het grote succes hebben we dit in 2018 verder uitgewerkt en veel leuke actiedagen gehad, waarbij we op verschillende locaties hebben gefotografeerd.

Naast de mini-shoots heb ik natuurlijk ook heeeel veel andere mooie shoots verzorgd. Wat ik oprecht heel speciaal vind is dat wij veel klanten hebben die regelmatig bij ons terug komen. Dat is zo leuk en wij waarderen het enorm. Kindjes zie je groter worden, verliefde koppels zie je trouwen, hierna mag je hun zwangerschap vastleggen en zie je ze hun eerste kind krijgen. Hoe mooi en speciaal is dat je dan keer op keer weer gevraagd wordt om deze momenten te fotograferen. Kleine momenten blijven mij erg vaak bij. Bijvoorbeeld iemand die onzeker start aan een shoot. Je stelt zo iemand op zijn/haar gemak en je ziet de persoon groeien, waarna je super mooie foto’s kunt maken. Een dikke natte kus van een kindje aan het einde van de fotoshoot is ook heel schattig. Of een kindje die zei dat ik lief was en vroeg of ik na de shoot meeging om een frietje te eten. Een super lief kaartje van een bruidspaar na het fotograferen van hun mooie dag. Dan denk je echt… wat heb ik toch een toffe baan! 

Naast al die momenten die zo leuk zijn is het ook speciaal om voor vrienden en familie te fotograferen. In maart gaf mijn schoonzusje het JA-woord. Wauw wat een leuke dag! Van te voren had ik meegeholpen met de voorbereidingen en het uitzoeken van de jurk, dus we hadden al helemaal naar de dag toegeleefd. Vanaf de ochtend was ik erbij om te fotograferen. De dag was voor mij als fotograaf extra speciaal omdat het nu familie is die je ziet stralen en genieten. Na het eten heb ik mij omgekleed, de camera weggelegd en hebben we gefeest. Na de bruiloft hebben we met de familie samen de foto’s bekeken. Z0 mooi om de hele dag dan nog eens te beleven.

Afgelopen zomer heb ik de bruiloft van vrienden gefotografeerd. Ze waren allebei zo aan het genieten en aan het stralen en je kunt zo goed zien hoe veel ze van elkaar houden. Ik kan dan echt genieten tijdens het fotograferen. Een andere goede vriendin kreeg een tweeling en ik heb ze in de studio mogen fotograferen. Nu is een newbornshoot altijd al bijzonder maar als het dan van een goede vriendin is en er dan ook nog 2 kleine hummeltjes naast elkaar liggen dan smelt je helemaal. 

Naast het fotograferen voor particulieren heb ik ook veel veel leuke bedrijven mogen fotograferen. Bedrijfsfotografie is iets wat echt steeds meer en meer aan het groeien is bij MOODZ en wat in 2019 alleen maar verder zal groeien.

Ik wil iedereen bedanken voor de mooie shoots en het vertrouwen in ons! Een extra bedankje aan onze vaste klanten die al vaker bij ons zijn geweest. Dat waarderen we enorm! Verder wil ik Sanne bedanken dat ze zo’n leuke collega is en dat ze zo hard werkt. Ik wens jullie allemaal veel geluk, liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar.

Liefs Karlijn