‘De perfecte bruiloft door de lens van een trouwfotograaf’ (Deel 2)

‘’Mmm, dat ziet er goed uit!’’ Ze kijken elkaar stralend aan terwijl de bruidstaart naar binnen wordt gereden. De banketbakker heeft weer een prachtig exemplaar geleverd. Verschillende laagjes crème van chocola wisselen elkaar af en de bovenkant wordt afgesloten met een heerlijke laag slagroom.
Alhoewel mijn camera natuurlijk geen smaak kan vastleggen, probeer ik deze food sensatie zo te fotograferen dat die bij het bekijken van de foto nog steeds watertanden zal opleveren.
Voor het traditionele ‘snijmoment’ neem ik mijn plekje aan de zijkant van de taart in en wacht op het moment dat het bruidspaar elkaar liefdevol aankijkt en samen geniet van het eerste stukje.

Het zachtjes tikken van een lepeltje tegen het champagne glas geeft het signaal voor de eerste speech af. De goede voorbereiding samen met het bruidspaar zorgt ervoor dat dit soort momenten mij niet verrassen en ik sta klaar voor de aftrap. De intieme zaal luistert muisstil naar de openingswoorden van de getuige en schatert het een paar minuten later uit van het lachen als ze horen over die keer dat het bruidspaar in slaap was gevallen in zijn badkamer.

Mijn fotocamera zorgt ervoor dat zowel de emoties van het bruidspaar, de getuige, als van het luisterend publiek worden vastgelegd. Voor het bruidspaar zijn deze foto’s prachtig om terug te kijken. Op het moment zelf hebben ze ogen en oren te kort om alles mee te krijgen van wat er om hen heen gebeurt en achteraf kunnen ze zien dat iedereen met ze meegenoot tijdens deze speciale dag. Dat ik juist diegene ben die dat voor ze mag vastleggen, maakt mijn beroep het leukste wat er is!

‘’Ik ga op ontdekkingstocht!’’ Terwijl de dag gasten nippen van de champagne en genieten van de hapjes, sneaken mijn camera en ik er eventjes tussenuit. De locatie is zo mooi en sfeervol dat ik een rondje loop om alle details op beeld vast te leggen. De mooie entree en de kleurrijke tuin verdienen mijn aandacht eveneens als de aangeklede diner tafel voorzien van naamkaartjes, wijnglazen en pastel kleurige bloemen die het geheel compleet maken. Het zien van details en de grapjes die verscholen zitten in kleine dingen is één van mijn expertises en ik klik er op los.

Eén voor één nemen de gasten plaats aan de lange tafel waar over een aantal minuten het voorgerecht gepresenteerd zal worden.
Etende mensen staan meestal niet op hun mooist op een foto, dus pak ik dit moment altijd voor een kleine pauze. Ik controleer de batterij van mijn camera, zorg dat de juiste lenzen weer paraat staan en aanschouw het mooie tafereel vanaf een afstandje.
Ik glimlach naar de bruid die heerlijk ontspannen aan het kletsen is met haar moeder en zie hoe de spanning van vanmorgen is overgegaan tot intens genieten.

Rond half negen is het feest gestart en is het bijna tijd voor de openingsdans. Voordat de eerste tonen door de zaal klinken, spring ik snel op een barkruk. Vanuit deze helicopterview kan ik de swingende moves van het bruidspaar perfect vastleggen. Diep respect hoor voor die moeilijke pasjes en gedurfde sprongen, terwijl er soms wel honderd gasten naar je kijken.
Mijn camera vliegt van links naar rechts en neemt ook heel wat shots van het uitgelaten publiek. Wat een positieve vibe trekt er door de zaal, binnen 5 minuten staat iedereen op de dansvloer en gaan de voetjes van de vloer.

Na nog wat mooie sfeer foto’s van de zaal, de cadeau’s en het dansende bruidspaar zit mijn taak erop. Wat een mooie dag hebben we samen beleefd. Mijn handen kriebelen al om de foto’s over te zetten op mijn computer en te starten met de preview, maar net als mijn camera ga ik eerst zelf ook even opladen. Ik groet de ceremoniemeesters gedag en wens de newlyweds nog een schitterende avond toe, voordat ik met een big smile op mijn gezicht richting mijn auto loop.

fotoshoot fotograaf Weert Limburg Roermond Eindhoven Nederweert studio studiofotograaf studioshoot lifestyleshoot lifestyle newbornshoot locatie kinderfotograaf kinderfotografie fotografie familieshoot loveshoot bruiloftsfotografie trouwfotograaf huwelijksfotograaf bedrijfsreportage shoot bruidsfotograaf bedrijfsshoot bedrijfsreportage zwangerschapsfotograaf babyfotografie portretfotoshoot fotograaf Weert Limburg Roermond Eindhoven Nederweert studio studiofotograaf studioshoot lifestyleshoot lifestyle newbornshoot locatie kinderfotograaf kinderfotografie fotografie familieshoot loveshoot bruiloftsfotografie trouwfotograaf huwelijksfotograaf bedrijfsreportage shoot bruidsfotograaf bedrijfsshoot zwangerschapsfotograaf babyfotografie