‘De perfecte bruiloft door de lens van een trouwfotograaf’ (Deel 1)

Morgen is het zover! Mijn hart maakt een sprongetje. De eerste bruiloft van het seizoen staat voor de deur en ik ben druk bezig met de voorbereidingen. Ik loop nog een keer de planning door en zorg dat mijn tomtom goed staat ingesteld voor de verschillende locaties die we zullen bezoeken. Nadat ook mijn apparatuur is gecheckt, mijn lenzen schoon zijn en alles op volgorde in mijn tas zit, plof ik met een kopje thee op de bank.
Ik ben er klaar voor!

Ergens in de verte hoor ik een bekend melodietje. Mijn wekker haalt me net iets eerder dan gebruikelijk uit een diepe slaap. Normaal is de snooze knop mijn beste vriend maar nu spring ik vol energie uit bed. Het zonnetje probeert al door de wolken te schijnen als ik de gordijnen open trek. Op deze dagen wil je niks aan het toeval overlaten en met een broodje in mijn hand neem ik nu echt voor de laatste keer de planning door.

Wauw, wat zie je er mooi uit! Het is inmiddels halverwege de ochtend als ik de slaapkamer in loop van een gezond gespannen bruid, die zich op aan het maken is voor de mooiste dag van haar leven.
Om haar heen zijn twee zussen druk in de weer met een krultang en lippenstift. Mijn hoofd ziet de mooiste plaatjes voorbij schieten en ik pak direct mijn camera om dit bijzondere moment van de drie zussen vast te leggen. Doe maar gewoon je ding en let niet op mij, fluister ik de bruid geruststellend toe. Ondanks dat we elkaar pas twee keer eerder ontmoet hebben, voelt het vertrouwd en ben ik trots dat ik op deze bijzondere dag aanwezig mag zijn.

Hij is er! Terwijl de bruid nog een laatste blik in de spiegel werpt, installeer ik de bruidegom in de tuin met zijn rug naar de zon toe, zodat hij volop van het moment kan genieten. Zelf neem ik ook een strategische positie in zodat elke seconde van het moment gevangen kan worden in het perfecte plaatje. Dan loopt ze in haar witte kanten japon als een echte prinses naar buiten. Hij hoeft niks te zeggen want zijn ogen en open mond geven alle emoties weer. Dit wordt zijn vrouw, wat is hij trots! Onder het applaus en gejuich van familie en belangstellenden uit de buurt, klikt mijn camera er op los. De ‘First Look’, is voor mij één van de mooiste momenten van de dag!

Wat ben ik blij dat filmrolletjes verleden tijd zijn en mijn camera onbeperkt foto´s kan blijven schieten van dit stralende stel! In het groene park aan de rand van de stad starten we met de officiële bruidsshoot. Multi tasken is het sleutelwoord! Ik let op het licht, de compositie, de details in de omgeving en wissel af en toe van lens.
De omgeving is prachtig en bij elke pose denkt mijn creatieve brein alweer een stapje vooruit; zo dadelijk inzoomen op de gezichten, straks ook even die mooie bloesem vastleggen en wat een romantisch bankje staat daar verderop voor ons klaar! Met wat aanwijzingen en grapjes tussendoor hangt er een relaxte sfeer en ontstaan er de leukste foto’s van de twee lovebirds. De resultaten zijn van onmisbare waarde als herinnering van deze bijzondere dag en de ingeplande twee uur vliegen voorbij.

Bij aankomst bij het pittoreske kerkje staan de eerste genodigden al te wachten. Nieuwsgierig houden ze hun blik op het plein gericht waar niet veel later het bruidspaar zal arriveren. Na een paar shots van het publiek, ga ik snel mijn plekje innemen voor de start van de ceremonie. Ook na 100 bruiloften blijft het een romantisch tafereel. In de arm van haar vader loopt de bruid richting het altaar waar hij met een lach en licht knikkende knieën staat te wachten. Ik vind het een eer om mensen op hun puurst vast te mogen leggen. Als ze niet weten dat ze worden gefotografeerd, neemt de natuurlijke schoonheid het over. De pastoor vertelt over hun eerste ontmoeting en die gekke actie op de rommelmarkt waar hij haar ten huwelijk vroeg. Ik luister altijd naar de exclusieve verhalen en doordat ik er al van zoveel heb meegenoten, voel ik de lachmomentjes en verliefde blikken aankomen. Soms moet mijn camera een minuutje wachten maar dan wordt uiteindelijk ook dit speciale moment in de kerk vereeuwigd.
Natuurlijk zeggen ze volmondig ‘JA!’ op de bekende vraag die de pastoor tijdens de ceremonie stelt en onder luid geapplaudisseer van de gasten verlaten ze de kerk als man en vrouw!

***
Wil je weten hoe deze bruiloft verder gaat? Lees dan donderdag 22 juni deel 2

Geschreven door: Monnie’s Mind

fotoshoot fotograaf Weert Limburg Roermond Eindhoven Nederweert studio studiofotograaf studioshoot lifestyleshoot lifestyle newbornshoot locatie kinderfotograaf kinderfotografie fotografie familieshoot loveshoot bruiloftsfotografie trouwfotograaf huwelijksfotograaf bedrijfsreportage shoot bruidsfotograaf bedrijfsshoot bedrijfsreportage zwangerschapsfotograaf babyfotografie portretfotoshoot fotograaf Weert Limburg Roermond Eindhoven Nederweert studio studiofotograaf studioshoot lifestyleshoot lifestyle newbornshoot locatie kinderfotograaf kinderfotografie fotografie familieshoot loveshoot bruiloftsfotografie trouwfotograaf huwelijksfotograaf bedrijfsreportage shoot bruidsfotograaf bedrijfsshoot bedrijfsreportage zwangerschapsfotograaf babyfotografie portret